Tanio, zdrowo i ekologicznie. Czy wysoka inflacja może wesprzeć zdrową dietę? - CAMPUS POLSKA PRZYSZŁOŚCI
  • Polski
  • English
Program

Tanio, zdrowo i ekologicznie. Czy wysoka inflacja może wesprzeć zdrową dietę?

Klimat i Zdrowie

Prowadząca:

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Godzina:

15:30-16:30

Miejsce:

PODKOWA I

15:30

30.08.2022

Podczas robienia zakupów i dokonywania wyborów żywieniowych wpływamy nie tylko na nasze zdrowie, ale również na klimat panujący na świecie. Stworzona przez specjalistów z kilkunastu krajów świata dieta planetarna jest odpowiedzią na to jak wykarmić całą Ziemię, dbając o zdrowie i ekologię. Podczas warsztatów rozpracujemy ją i przełożymy na praktyczne zalecenia zarówno dla pojedynczych konsumentów, jak i wskazówki dla tworzących prawo.

Katarzyna Błażejewska-Stuhr

Dietetyk kliniczny i psychodietetyk. Ukończyła Warszawski Uniwersytet Medyczny, Szkołę Główną Psychologii Społecznej oraz podyplomowe studia z Bezpieczeństwa Żywności i Żywienia w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie. Współzałożycielka fundacji Kobiety bez diety. Felietonistka magazynu Zwierciadło oraz autorka programu „357 kęsów na śniadanie” w Radio 357. Autorka 13 książek, w tym serii czterech książek „Koktajle dla zdrowia i urody”. Napisała 4 książki o żywieniu dzieci: „Odżywianie dzieci mądre i zdrowe”, „Gotujemy pełną parą”, „Uczta Małego Alergika” oraz „Zdrowie i pełne energii dziecko”. Współautorka książki „Kobiety bez diety rozmowy bez retuszu”. Autorka e-booka „Jak Odżywiać się w ciąży”.